Voditelji filmskih radionica za djecu Noa Nikolić i Jura Troje proveli su 11 dana na prekrasnom otoku Šipanu. Vodili smo radionicu kratkog igranog filma u sklopu Ljetne škole filma Šipan.

Već prvi dan shvatili smo o kakvoj se radionici radi – cilj je snimiti spektakl, film povezan s ljetom, igrom i šipanskim legendama.

Takvi su bili i prijedlozi na provom sastanku. Polaznici su došli na ideju – snimamo film o „pomadoranju“, igri gađanja rajčicama o kojoj su slušali od svojih roditelja. Ali nitko van filmske ništa ne smije znati do premijere!

 

 

 

Bili smo odlični cimeri i kolege, film smo nakon 10 dana uspješno snimili, u Šipan smo se zaljubili, a ostalo je legenda.

  

Noa:

Voditelj Jura i asistent mu Noa bili su ovo ljeto na Ljetnoj školi filma Šipan gdje su vodili radionicu igranog filma za mlađe uzraste. Nakon upoznavanja na kojem je većina bila umorna (fešta sv. Stjepana) uslijedilo je spavanje i sutradan cijelodnevni izlet po Elafitima. Ideja za film koju su djeca predložila bazirana je na narodnom običaju ‘pomadoranja’ – morali smo se dobro naoružati rajčicama za 3 dana gađanja. Film je odlično ispao (dan nakon premijere nađene su rajčice po cijelom Šipanu). 11 dana nevjerojatne zabave i brdo novih iskustava!

 

Uživajte u filmu!

 

[suradnja] Ljetna škola filma Šipan