U proljeće 2017. je u suradnji s OŠ dr. Ivan Merz u Zagrebu održana prva radionica po programu Škola igranog fima. Učenici su u 35 sati radionice naučili pisati scenarij, režirati, snimati kamerom, snimati zvuk, montirati… Organizirali smo dvije filmske vježbe na kojima su polaznici naučili raditi kamerom, filmske planove i rakurse, te studijsko snimanje gdje smo učili osnove filmske rasvjete i snimanje zvuka.

      

      

Scenarij za film je stvoren iz 5 različitih ideja i predstavlja jednu pravu oluju kreativnosti, što puno govori o visokoj motiviranosti i stvaralačke uigranosti filmske ekipe.

Polaznici ove radionice su generacija 2007./2008., što je mlađe od ciljane skupine (stariji osnovnoškolci), pa je bilo osjetno teže za vođenje, ali smo zato imali najmaštovitije „brain storminge“ dok smo stvarali filmsku priču!

   

 

Od srca zahvaljujemo gospodinu Zvonku Piljeku, ravnatelju OŠ dr. Ivan Merz na prepoznavanju ovog projekta i velikoj podršci! U suradnji s njim smo još 2015. napravili film Ubuntu, s temom nenasilnog rješavanja sukoba, i s njim osvojili nagradu Foruma za slobodu odgoja Oboji svijet!

Osim toga, prošlo proljeće snimali smo najavu za Festival umjetnosti škola (FUŠ):

Krajem 2017. tražili smo djeda Mraza!

 

Film početničke radionice Merz 2017. zove se “Moraš doma!” i snimljen je na tri lokacije u Cvjetnom naselju u jednom dugom i vrućem lipanjskom danu, uz puno ponavljanja, izbjegavanje zvuka motorne pile koja je svako malo pilila na krovu u blizini dok smo snimali dijalog…

    

Jako smo ponosni na cijelu ekipu, strpljive glumce i snimatelje, klapera, montažerku, koreografe i neumorne plesače, a posebno na svestranu Noru (scenaristica, snimateljica, glumica, plesačica, montažerka…) i Marlu koja je autorica glazbe u filmu!

  

Na snimanju nije ozlijeđen niti jedan vanzemaljac!

      

Svečana premijera filma i dodjela diploma bila je na godišnjoj produkciji Kaooosssa 21. prosinca 2017. u Maloj dvorani kina Tuškanac, a školska premijera održana je na Božićnom tulumu udruge OŠ dr. Ivan Merz.

Na premijeri se nervoza osjećala u zraku…

A sada, uživajte u našem filmu i pozdrav do sljedeće radionice!

Akcija!

[ŠIF] Škola igranog filma – Merz 2017.