Par misli voditelja i mentora…

Rad s Vodenim kozicama mi je jako bitan dio života. To je ekipa iz moje prve generacije u produženom boravku. Poznajemo se dakle 7 godina… U tom projektu sam na jedno mjesto skupio svoje najveće strasti – rock glazbu i film. Svaka proba je nova pobjeda i nova stepenica koju svladamo. Ne znam do kuda idemo, ali znam da u proljeće 2018. slavimo 5 godina benda!

Vizija cijele priče je pokretanje radionica i programa u kojima učenici uče svirati, ali isključivo s ciljem da zasviraju u bendu. Želim i dalje raditi i skupljati autorske pjesme. Bendu je puno teže napraviti pjesmu od nule, ali osjećaj nakon mjeseci rada i finaliziranje cijele priče sa studijskim snimanjem, premijerom uživo i režijom spota je najveća motivacija na svijetu.

Od mog prvog gitarističkog uzora Martyja Mc Flyja do priče s Vodenim kozicama prošlo je i nekoliko života… Ne mogu zamisliti veći gušt nego nakon dugog radnog dana spojiti gitaru u pojačalo i raditi s motiviranim klincima nešto novo, nešto što ne postoji… Razmjenjivati energiju kroz stvaranje, timski rad, osjetiti tu navalu adrenalina kada se nešto dobro poklopi ili jednostavno bude malo bolje nego prije… A tako je na svakoj probi.

Renesansu u vođenju ove priče dostigao sam kada mi se pridružio Božo (Hrvoje Matašin). Mi smo 10 godina svirali zajedno u bendu, 15 godina smo prijatelji, on je odličan bubnjar i talentirani muzičar, a sada smo otkrili i njegov talent za pričanje s djecom i poučavanje. Još jednom se potvrdila teza koju stalno predstavljam učenicima – zajedno smo najbolji!

Udruga Kaooosss je osnovana s ciljem da pod istim krovom držim sve svoje snove u smislu kreativnosti, umjetnosti, obrazovanja i životnih i profesionalnih strasti. Uz Školu igranog filma, video produkciju, rock glazbu, u planu je rano učenje informatike, ples, kazališna produkcija, međunarodna suradnja… Krećemo se puževim koracima, puno više toga je na papirima nego u izvedbi, kako sa snovima obični i biva, ali taj osjećaj mijenjanja i širenja svog malog svijeta je fenomenalan.

Vizija budućnosti – puno dječjih bendova, novih pjesama, program prilagođen svakoj skupini… Cilj svake skupine je doći do dobre timske priče, studijske snimke, spota i naravno – sigurne i redovite svirke uživo!