Udruga Kaooosss ovih dana je proslavila 6 godina od osnivanja. Iza nas je desetak komercijalnih projekata, isto toliko volonterskih, a najviše smo posvećeni programu Škola igranog filma.
Još pamtimo premijeru u lipnju 2019. gdje smo u prepunom kinu Tuškanac pogledali što se radilo te školske godine i ljeto prije, a najavili smo i planirali velike stvari.



Te jeseni smo pokorili 57. reviju hrvatskog filmskog dječjeg stvaralaštva s čak 3 glavne nagrade u kategoriji igranog filma, a nakon toga smo postali jedini program filmskih radionica za djecu s preporukom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Iskusna i nagrađena ekipa iz OŠ Kajzerica se preko Revije i zajedničkog snimanja emisije Kokice upoznala s iskusnom i nagrađenom ekipom iz naše radionice u OŠ dr. Ivan Merz i počeli su surađivati u novom, naprednom ciklusu. Pokrenuli smo novi ciklus radionica, a onda nas je zadesio… ožujak 2020.
Zato ova premijera ima poseban značaj. Prvi put prikazujemo film simboličkog imena Velike stvari. Film je već osvojio i 2. nagradu dječjeg ocjenjivačkog suda na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Varaždinu. Scenarij je napisan početkom 2020., a film je snimljen u svibnju 2021. Evo nas već pri kraju 2021., naši filmaši iz OŠ Kajzerica su već srednjoškolci i iskreno, nadamo se nastavku suradnje i novim filmskim kaosima, festivalima uživo i ovakvim premijerama.



Film Humbara, nastao u korona pauzi na Šipanu 2020. osvojio je 3. nagradu dječjeg ocjenjivačkog suda, a po stručnom ocjenjivačkom sudu najbolji je dječji igrani film u Hrvatskoj ove godine!



Humbara je svoju premijeru imala na velikom platnu čarobnog ljetnog kina ispod staroga platnja u Šipanskoj Luci, polaznici su na otoku i nećemo ga posebno predstavljati uživo, ali prilika za pogledati najbolji dječji igrani film na velikom platnu je pred vama!
Osim ova dva laureata, prikazat ćemo radioničke filmove nastale od prošle premijere do sada. Prikazat ćemo i 2 filma naših srednjoškolaca, najaviti upise u nove radionice i držati fige da one neće trajati duže od 3 mjeseca i da se do iduće premijere neće čekati 2 i pol godine!
Vidimo se u Velikoj dvorani kina Tuškanac u utorak, 9. studenoga 2021. u 17 sati!

Premijera Škole igranog filma 2021.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.