Projekt Škola igranog filma predstavljen je na Jesenskoj školi Hrvatskog pedagoško-književnoga zbora u Opatiji, 11. prosinca 2018. u sklopu prikaza prakse pod naslovom Širenje horizonta za kulturu društva.

Tema ovog najvažnijeg polugodišnjeg učiteljskog kongresa bila je “Kultura obrazovanja za kluturu društva”.
Mentori Mišo Basić, Vibor Lisjak i Jura Troje prikazali su dugogodišnju suradnju udruge Kaooosss i OŠ dr. Ivan Merz, a najviše pažnje posvetili smo upravo programu Škola igranog filma koji je uspješno proveden u proljeće 2017. kao pilot projekt i u proljeće 2018. u prvoj službenoj sezoni Škole igranog filma.

Uz česta druženja naših dječjih bendova (Večer glazbe i poezije 2015., Dan škole na Zrinjevcu 2015., Festival umjetnosti škola 2016., 2017., Božićni tulum 2017. itd.) i već spomenuti program Škole igranog filma, ponosni smo i na prvi film koji smo zajedno radili, kratki igrani film Ubuntu (2015.), napravljen pod vodstvom Jure Troje, unutar projekta OŠ dr. Ivan Merz “Inkluzija u osnovnoj školi”. Film je nagrađen kao najbolji film na državnoj razini na natječaju “Oboji svijet bojama tolerancije” koju dodjeljuje Forum za slobodu odgoja..

Proširenih horizonata, u prijateljskoj dimenziji gdje nismo konkurencija, gdje smo zaključili da fraza “Zajedno smo najbolji” nije floskula, nadopunjujući se i gradeći zajedno dolazimo do nove razine kvalitete obrazovanja, do novih ideja i realizacije projekata od kojih najviše profitiraju naši učenici. U dubokoj suradnji i prijateljskom duhu napravili smo za Udrugu OŠ dr. Ivan Merz i samu školu i nekoliko video projekata, a ovo su zasad najbolji od njih:

FUŠ:

Dugogodišnja suradnja s OŠ dr. Ivan Merz – Škola igranog filma predstavljena HPKZ-u

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.