U ovu smo godinu ušli u izmijenjenom sastavu. Dopredsjednici su postali Noa Nikolić i Hrvoje Matašin, a tajnik Jakov Perković Sinovčić.

U proljetnom ciklusu ostvarili smo 3 radionice Škole igranog filma – u koprodukciji s OŠ Tina Ujevića, OŠ dr. Ivan Merz i jednu samostalnu, održanu u OŠ Matka Laginje. Snimljeni su kratki igrani filmovi Klupica, Arapi i Istraživači. Radionice su završile svečanom premijerom i dodjelom diploma u velikoj dvorani kina Tuškanac.

Montirali smo dokumentarac povodom 50 godina OŠ Matka Laginje.

Napravili smo trailer za Youth Cinema Network, čiji smo ponosni članovi.

Napravili smo 2 videa za Vladin ured za udruge, Kongres Europa za građane/ke i Radionica za razradu projektnih prijedloga.

Ljeto je bilo vrlo aktivno – radionica igranog filma u sklopu Međunarodnog festivala djeteta u Šibeniku na kojoj je nastao kratki igrani film Ink. Na jednom od najvećih svjetskih festivala filma za djecu Giffoni Experience u Italiji predstavljali smo Hrvatski filmski savez. Voditelji su bili Maja i Jura, a sudionici Noa i Ana iz Kaooosssa, Jelena (Paola Di Rossa, Dubrovnik) i Karlo (samostalni autor). Proveli smo 12 dana među 5.000 djece i mladih iz cijeloga svijeta. Ljeto smo završili na Šipanu, gdje smo na radionici igranog filma Ljetne škole filma Šipan napravili film Mačak u vreći.

Napravili smo 4 promo videa i 2 fotosessiona za KFC.

Skupili smo veselu i kreativnu skupinu srednjoškolaca koja se redovito sastajala cijelu godinu i napravila scenarij. Snimanje filma #Bezimeni u planu je početkom 2019.

Bili smo na Reviji filmskog stvaralaštva djece i na Dubrovnik film festivalu.

Krema na torti je Škola igranog filma +, potpuno novi program osmišljen za najbolje polaznike iz proljetnog ciklusa Škole igranog filma. Film radnog naslova Čarobna pidžama je u fazi pretprodukcije.

Naš program Škola igranog filma i dugogodišnja suradnja sa školom i udrugom OŠ dr. Ivan Merz predstavljeni su na Jesenskoj učiteljskoj školi HPKZ-a.

U 2019. ulazimo iskusniji, motiviraniji i bolji.

Kuhamo neke nove rock’n’roll projekte, nove suradnje s osnovnim školama, nove spotove i nove izazove.

Od srca želimo najljepše želje u novoj godini svim našim članovima, prijateljima i suradnicima!

Noa & Jura

Osvrt na 2018. godinu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.